Selecteer een pagina

MidWinter CookOut 2017

De eerste MidWinter Cookout van Nederland was een geslaagde dag. Acht buitenkokers/buitenkookteams uit heel Nederland kwamen naar de Bredelaar om samen te koken op houtvuur. Het doel van de dag was om elkaar als buitenkokers beter te leren kennen en om kennis en ervaringen uit te wisselen. Iedereen kookte een gerecht naar keuze. Dat mocht experimenteel zijn of een specialiteit. Als het maar leuk en lekker was.

Het publiek mocht jureren door muntjes uit te delen aan de buitenkok met het lekkerste gerecht. De uiteindelijke winnaars zijn Erik Manders en Bertrams Folkers namens team De Brute Bosjesman. Zij hadden verschillende gerechten bereid waaronder een stoofpotje en een broodje spek volgens eigen recept. De publieksprijs was een houten logo van Park Bedelaar gemaakt door Rob Peters van Beeldighout.nl. De prijs is een wisselbeker dus volgend jaar moet het team zijn titel verdedigen.

Op het spit draaide een geitenbout. ook werden broodjes gestoomd, erwtensoep gemaakt, zoete aardappelsoep en taarten en koekjes gebakken. Alles op houtvuur in Dutch Ovens.

De volgende buitenkokers en buitenkookteams hebben deelgenomen:

  • Atelier de Beleving | Gidy van Gaans
  • BBQ en Outdoor Cooking team Vuur&Rook | Andrea en Rick Snijder
  • Kampvuurkok.nl | Arrien Stegehuis
  • Buitenkok.com | Antoin Buiting
  • De brute bosjesman | Erik Manders & Bertram Folkers
  • Outdoor Fitter | Michel Disveld en Charles de Louw
  • Zoe Silvester
  • Wim Veldhuis