Selecteer een pagina

Streekfestival 2018 – Informatie voor buitenkokers

Op zondag 27 mei 2018 organiseren we van 12:00 tot 17:00 uur in Park Bredelaar het Streekfestival. Het streekfestival volgt de Streekmarkt op die we sinds 2016 in Park Bredelaar hebben georganiseerd. In 2016 was de eerste editie van de streekmarkt tijdens de openingsdag van het park en hadden we ondanks het mindere weer toch nog 750 bezoekers. In 2017 mochten we door het mooie weer bijna 1000 bezoekers verwelkomen. Dit jaar werken we samen met Slow Food Rijnzoet en pakken we verder uit met meer marktkramen (circa 35) met streekproducten en lokale kunst en meer ambachten en demonstraties. Op de plattegrond vind je de indeling van de kramen en de demonstraties.We denken hiermee weer een mooie mix te hebben. We verwachten dit jaar 1200-1500 bezoekers.

CookOut – Buitenkook en BBQ Proeverij

Nieuw is dit jaar is de cook-out. Een CookOut is een samenkomst van buitenkokers waarbij wordt gekookt op openvuur en met stoere BBQ’s. Een jury bepaald welke buitenkoker het beste heeft gekookt. De opdracht voor de buitenkokers is om speciaal iets voor of met kinderen te kokkerellen. Om 16:30 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Parkeren

De camping zal dit jaar officieel geopend worden, dus het campingterrein is in principe niet beschikbaar om te parkeren. Parkeren zal daarom plaatsvinden op het grasland naast de boerderij (P1). Ook de kraamhouders en buitenkokers moeten daar hun auto parkeren. Volg hiervoor de aanwijzingen van onze vrijwilligers.

Opbouwen en afbreken

Buitenkokers kunnen tussen 8:00 en 10:00 uur met een auto/bus het park in rijden om hun plek te vinden en op te bouwen. Vanaf 10:00 uur moeten alle auto’s van de buitenkokers uit het park zijn. Aanhangers mogen wel in bij je plek staan.  De auto’s kunnen daarna geparkeerd worden op het parkeerveld (P1) volg hiervoor de aanwijzingen van de vrijwilligers. Na sluiting van de streekmarkt om 17:00 uur mogen de auto’s weer het park in om alles op te halen. We gaan er vanuit dat u uw plek opgeruimd en netjes achter laat.

Stroom

Indien u een stroom nodig heeft, dan moet u dit vooraf duidelijk kenbaar maken. Er zijn slechts enkele plekken met stroom beschikbaar. Bij twijfel over de beschikbaarheid van stroom, neem dan even contact op of stuur een email.

Kosten voor de buitenkokers

Het inschrijfgeld voor de buitenkokers is vastgesteld op € 25,00 (inclusief BTW). indien u gebruik wilt maken van een stroom dan betaald u 5 euro extra.

U kunt een plek op de cookout reserveren door een email te sturen met uw contactgegevens en een omschrijving van gerechten te sturen naar info@parkbredelaar.nl. u ontvangt dan van ons een factuur met het verzoek om deze vooraf per bank te betalen. Zodra het geld is ontvangen is uw reservering definitief.

Kraamhouders krijgen per inschrijving of standplaats 5 muntjes waarmee gratis koffie/thee en limonade kan worden gehaald. Overige dranken en lunch worden niet gratis verstrekt en dient u zelf te verzorgen. Uiteraard kunt u ook (tegen betaling) gebruik maken van de proeverijen in het park.

 

Entree

De entree is dit jaar wederom vastgesteld op € 3,00. Kinderen betalen € 2,00 euro. Daarnaast kunnen de bezoekers een proefplankje kopen, waarmee ze langs de buitenkokers en de horeca kunnen gaan. Een proefplank met 4 muntjes kost € 7,50. Losse muntjes worden verkocht voor € 1,00 per stuk. Er komt weer 1 entree met centrale kassa. In het park zelf komt nog een extra muntjeskassa.

Horeca

Dit jaar hebben we weer een horeca-terras ingericht in de oude Bongerd. Daar kunnen de bezoekers onder genot van live muziek genieten van al het eten en drinken dat wordt bereid. We hopen natuurlijk weer op mooi weer. In de bongerd wordt hapjes bereid door De Goesterij, drank verkocht door Park Bredelaar.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de streekmarkt of het streekfestival in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Antoin Buiting (06 55 12 13 89). Of stuur een mail naar info@parkbredelaar.nl

Het streekfestival wordt georganiseerd door Stichting Park Bredelaar in samenwerking met Slow Food Rijnzoet, Park Lingezegen, De Goesterij en Buitenplaats De Grote Bredelaar.