Selecteer een pagina

 

Streekfestival 2018 – Informatie voor kraamhouders

Op zondag 27 mei 2018 organiseren we van 12:00 tot 17:00 uur in Park Bredelaar het Streekfestival. Het streekfestival volgt de Streekmarkt op die we sinds 2016 in Park Bredelaar hebben georganiseerd. In 2016 was de eerste editie van de streekmarkt tijdens de openingsdag van het park en hadden we ondanks het mindere weer toch nog 750 bezoekers. In 2017 mochten we door het mooie weer bijna 1000 bezoekers verwelkomen. Dit jaar werken we samen met Slow Food Rijnzoet en pakken we verder uit met meer marktkramen (circa 35) met streekproducten en lokale kunst en meer ambachten en demonstraties. Op de plattegrond vind je de indeling van de kramen en de demonstraties.We denken hiermee weer een mooie mix te hebben. We verwachten dit jaar 1200-1500 bezoekers. 

Opbouwen en afbreken

Kraamhouders kunnen vanaf 10:00 uur met een auto/bus het park in rijden om hun kraam te vullen. Vanaf 11:30 uur moeten alle auto’s uit het park zijn. De auto’s kunnen daarna geparkeerd worden op het parkeerveld (P1) volg hiervoor de aanwijzingen van de vrijwilligers. Na sluiting van de streekmarkt om 17:00 uur mogen de auto’s weer het park in om alles op te halen. We gaan er vanuit dat u uw kraam en plek opgeruimd en netjes achter laat.

Stroom

Indien u een stroom nodig heeft, dan moet u dit vooraf duidelijk kenbaar maken. Er zijn slechts enkele plekken met stroom beschikbaar. Bij twijfel over de beschikbaarheid van stroom, neem dan even contact op of stuur een email.

Parkeren

De camping zal dit jaar officieel geopend worden, dus het campingterrein is in principe niet beschikbaar om te parkeren. Parkeren zal daarom plaatsvinden op het grasland naast de boerderij (P1). Ook de kraamhouders en buitenkokers moeten daar hun auto parkeren. Volg hiervoor de aanwijzingen van onze vrijwilligers.  

Kosten voor de kraamhouders

Het huren van een kraam of een standplaats kost 35 euro (inclusief BTW). Leden van Slowfood Rijnzoet krijgen € 5,00 korting. indien u gebruik wilt maken van een stroom dan betaald u 5 euro extra. U kunt een plek op de streekmarkt reserveren door een email te sturen met uw contactgegevens en een omschrijving van uw verkoopwaar te sturen naar info@parkbredelaar.nl. u ontvangt dan van ons een factuur met het verzoek om deze vooraf per bank te betalen. Zodra het geld is ontvangen is uw reservering definitief.

Kraamhouders krijgen per kraam of standplaats 5 muntjes waarmee gratis koffie/thee en limonade kan worden gehaald. Overige dranken en lunch worden niet gratis verstrekt en dient u zelf te verzorgen. Uiteraard kunt u ook (tegen betaling) gebruik maken van de proeverijen in het park.

Entree

De entree is dit jaar wederom vastgesteld op € 3,00. Kinderen betalen € 2,00 euro. Daarnaast kunnen de bezoekers een proefplankje kopen, waarmee ze langs de buitenkokers en de horeca kunnen gaan. Een proefplank met 4 muntjes kost € 7,50. Losse muntjes worden verkocht voor € 1,00 per stuk. Er komt weer 1 entree met centrale kassa. In het park zelf komt nog een extra muntjeskassa.

CookOut – Buitenkook en BBQ Proeverij

Nieuw is dit jaar is de cook-out. Een CookOut is een samenkomst van buitenkokers waarbij wordt gekookt op open vuur en met stoere BBQ’s. Een anonieme veldjury bepaald welke buitenkoker het beste heeft gekookt. De opdracht voor de buitenkokers is om speciaal iets voor of met kinderen te kokkerellen. De jury let op de volgende punten: creativiteit, smaak, hygiëne & publieksgerichtheid.

Horeca

Dit jaar hebben we weer een horeca-terras ingericht in de oude Bongerd. Daar kunnen de bezoekers onder genot van live muziek genieten van al het eten en drinken dat wordt bereid. We hopen natuurlijk weer op mooi weer. In de bongerd wordt hapjes bereid door De Goesterij, drank verkocht door Park Bredelaar.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de streekmarkt of het streekfestival in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Antoin Buiting (06 55 12 13 89). Of stuur een mail naar info@parkbredelaar.nl

Het streekfestival wordt georganiseerd door Stichting Park Bredelaar in samenwerking met Slow Food Rijnzoet, Park Lingezegen, De Goesterij en Buitenplaats De Grote Bredelaar.