Selecteer een pagina

Streekfestival 2019 – Bezoekersinformatie

 

Zaterdag 18 mei (16:00  tot 22:00 uur)

 

Op zaterdagavond is er een open podium, met al meer dan 14 lokale en regionale optredens. Zangers, zangeressen, drummers, bands, en nog veel meer. We sluiten de avond af met een spectaculaire vuurshow van de Arnhemse vuurgroep Mystic Fire uit Arnhem. Natuurlijk zijn er verschillende eetgelegenheden en wordt er voor drankjes verzorgd.

Zondag 19 mei (12:00 tot 18:00 uur)

Zondag is de grote dag met veel verschillende activiteiten, waaronder de streekmarkt, kinderveld en een muziek- en cultuurprogramma. De streekmarkt staat weer in het park en bevat meer dan 20 kramen met ambachtelijke producten en demonstraties, waaronder Beeldig Hout die weer met een kettingzaag een mooi kunstwerk zal maken.  

Het uitgebreide muziek en cultuurprogramma is verdeeld over vijf podia/plekken. Het hoofdpodium staat op het erf naast de horeca en is de centrale plek waar ook een aantal optredens plaatsvinden, waaronder een optreden van Philadelphia Koor, Akkoord en Popolo.

Op het kinderveld staat De Lingemobiel opgebouwd, wat het podium is voor de kinderen.  Daar zal een tallentenshow plaatvinden met Diederik Druk en een DJ voor lekkere dansbare muziek. Verder zijn er verschillende leuke activiteiten te doen, waaronder een smid, waar de kinderen een sleutelhanger kunnen maken, er kunnen pannenkoeken worden gebakke, clown Assie is er en lekker creatief worden geknutseld met bloempotjes en verf.

In de bongerd is lekker rustig toeven en zal af en toe een kleine muziekvoorstelling en een vertelling plaatsvinden.

Op en rond de uitkijktoren zullen gedichten worden voorgedragen, is er een praattafel van Ons Overbetuwe en wordt een Yogaoworkshop verzorgd.

Op het centrale tafelkleed in het park zullen ook optredens plaatsvinden van Between 2 rivers, Gourrinet, Alle Hens en PWA.

Wijzigingen in het programma en plattegrond zijn onder voor behoud. In geval van slecht weer behoudt de organisatie zich het recht voor om onderdelen in te korten of t verplaatsen naar andere (overdekte) plekken.

Toegang en entree

De normale hoofdpoort van Park Bredelaar is tijdens het festival gesloten. De ingang voor het gehele festivalterrein is op het erf van De Grote Bredelaar. 

De entree op zaterdag 18 mei is gratis. Op zondag 19 mei bedraagt de entree € 4,00 per volwassene en € 3,00 per kind. Hiervoor krijg je toegang tot het gehele terrein, kun je alle voorstellingen, optredens en workshops (gratis) bijwonen. De kinderen krijgen een kaart, waarmee ze verschillende activiteiten kunnen doen. Campinggasten van camping De Grote Bredelaar krijgen een toegangsbandje voor gratis toegang.

Het is geen commercieel festival en eventuele opbrengsten komen ten goede aan Stichting Park Bredelaar om te investeren in gereedschappen voor het park en aan Popkoor Akkoord voor instrumenten en apparatuur.

Horeca en munten

Afrekenen bij de horeca kan uitsluitend met behulp van munten. Deze munten zijn verkrijgbaar bij de speciale muntenkassa. Pinnen is mogelijk. Munten die overblijven kunnen voor het eind van het festival worden ingeruild tegen contact geld.

Parkeren

Parkeren van auto’s en fietsen kan gratis op het weiland naast de boerderij. Volg hiervoor de aanwijzingen van de verkeersregelaars. Parkeren op of langs de openbare weg is niet toegestaan. U riskeert een boete.