Selecteer een pagina

Streekfestival 2019 – Terugblik

De vierde editie van het streekfestival is georganiseerd in een samenwerking met Popkoor Akkoord, die in 2019 hun 40e jubileum vierde. De samenwerking kwam vooral tot uiting door het bredere muzikale en culturele programma tijdens het streekfestival. Ook hebben we voor het eerst de zaterdagavond toegevoegd aan het weekendprogramma, wat gelijk een groot succes was. Graag blikken we terug op het geslaagde festival me foto’s en dit verslag.

Zaterdag 18 mei (16:00  tot 22:00 uur)

Op zaterdagavond organiseerde we voor het eerst een open podium, met meer dan 14 lokale en regionale optredens. Individuele zangers en zangeressen, koppels, complete bandjes, en natuurlijk ook koren. Onder het genot van een hapje, een drankje of een goed kopje koffie was het goed toeven op de bredelaar. De avond werd afgesloten met een spectaculaire vuurshow van de Arnhemse vuurgroep Mystic Fire.

 

Zondag 19 mei (12:00 tot 18:00 uur)

Zondag was de grote dag met veel verschillende activiteiten, waaronder de streekmarkt, het kinderveld en een uitgebreid muziek- en cultuurprogramma. De streekmarkt stond weer in het park en bevatte kramen met ambachtelijke producten en demonstraties, waaronder BeeldigHout die weer met een kettingzaag een mooi kunstwerk heeft gemaakt en de landgeiten.  

Het uitgebreide muziek en cultuurprogramma was verdeeld over vijf podia/plekken. Het hoofdpodium staat op het erf naast de kastanjeboom en was daarmee de centrale plek waar optredens van Popkoor Akkoord, Philadelphia en Popolo plaats vonden.

Op het kinderveld stond De Lingemobiel opgebouwd, wat het podium was voor de kinderen.  Gastheer Nico en de DJ vermaakte de kinderen met dansjes en muziek.  Ook konden de kinderen met een activiteitenkaart verschillende activiteiten doen, zoals pannenkoekjes bakken, knutselen, smeden of zich laten schminken bij Clown Assie. Ook waren er weer lammetjes om te knuffelen. De kinderen vermaakte zich opperbest. 

In de bongerd was het lekker rustig toeven en werd een kleine muziekvoorstelling en een vertelling uitgevoerd.

Op en rond de uitkijktoren heeft gedichtenlaantje gedichten worden voorgedragen, was er een praattafel van Ons Overbetuwe.

In de moestuin en op het centrale tafelkleed in Park Bredelaar waren verschillende optredens van Between 2 rivers, Goudreinet, Alle Hens en PWA.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagd weekend. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd. In welke vorm dan ook. 

Dank jullie wel en tot volgend jaar!